Vőfély

Gyúró TamásTudom, hogy általában félnek attól a szótól, hogy vőfély. Elterjedt, hogy a vőfély iszákos, erőszakos, magamutogató. Biztos, hogy van ilyen is. Én azonban nem ilyen vagyok!
Szerintem egy jó vőfély mindig akkor van "porondon", amikor éppen szükség van rá! Rugalmas, alkalmazkodó, és háttérből figyeli az eseményeket. Tudja, hogy mikor kell cselekednie. Kézben tartja a konyhát, a zenekart. Odafigyel a fotósra, videósra, hogy ne maradjanak le semmilyen fontos eseményről. Igen, a vőfélynek nagyon sokrétű a feladata, amit koordinálnia kell!

Ceremóniamester

Gyúró TamásSokan mondják, hogy aki vőfélyeskedik, az nem tudhatja a ceremónia mesterséget. Az igazság az, hogy én mindkettőt nagyon szeretem. Korábban írtam, hogy 8 éves koromtól táncolok, így a tánccal a néprajz is belém ívódott. De az előadóművészet ugyanúgy az életem része volt mindig is! Énekes végzettségem, színházi tapasztalatom és Pécsi Ildikó, akitől a szakma csínját-bínját tanulhattam, egy nagyon biztos hátteret adott nekem.

Szervezővel

Amikor egyedül vagyok, élvezem, hogy én mozgatom a szálakat. Arra törekszem, hogy a fiatal párnak ne legyen semmi idegeskedni valója. Mindig azt mondom nekik a megbeszélésen, hogy nektek nincs semmi dolgotok, csak az, hogy élvezzétek az esküvőtök minden pillanatát.
Nem vagyok magányos farkas! Amikor egy esküvőszervező kér fel a feladatra, nem riadok vissza. Általában ezek az emberek nagyon rutinosak, mondhatnám profik a szakmájukban, így nekem a dolgom talán egyszerűbb is. Természetesen az összhangot ebben az esetben is meg kell teremtenem, hogy az ő munkájuk is szépen olajozottan menjen!

Több nyelven

Egyre többször van igény arra, hogy esetleg valamilyen más nyelven vezessem le a lakodalmat. Én angolul beszélek, de ehhez a feladathoz egy kedves ismerősöm javaslatára, -aki esküvőszervező- kerestem magam mellé angol, német, olasz, orosz és francia tolmácsot. Ez komoly feladatot jelentett még nekik is, hiszen ezeket, a népies rigmusokat nem olyan egyszerű lefordítani. Így arra kértem őket, hogy próbálják meg a szövegek hangulatát visszaadni a fordításkor. Ezek a tolmácsok ilyenkor az egész este alatt mellettem segédkeznek. A dolog jól működik, hiszen a vendégek látnak egy vőfélyt, aki mondja folyamatosan a szöveget, és kapnak egy átgondolt, hiteles fordítást.

Tánctanítás

A tánctanítás egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a párokat még jobban megismerhessem, illetve Ők is megismerhessenek engem.
Három lehetőséget ajánlok fel: - Az egyik, amikor egy koreográfiát tanítok be, ez a nyitótánc. - A másik, amikor „csak” tanítom a párokat táncolni. Itt természetesen, mindenféle táncstílusba bele lehet kóstolni. Jó „móka” szokott lenni ezeken az órákon! Ez azért is jó még, hogy a legboldogabb napjukon, amikor már a mulatság van, ne azon izguljanak, hogy mindenki a botladozásukat nézi. Ettől a pár alkalomtól, amit együtt töltünk el, azon túl, hogy megismerjük egymást, magabiztosabbak lesznek, és így sokkal felszabadultabban érzik magukat az esküvőjükön! - A harmadik lehetőség, hogy minden felkérés nélkül, csak tánctanárként keresnek fel!